4 Dagen Zeilen met Oud en Nieuw!

Bij de Zeiltocht met oud en nieuw is inbegrepen:

  • Inschepen donderdag 29 december om 20.00 uur in Harlingen
  • Ontschepen zondag 1 januari 16.00 uur in Harlingen
  • 3 Overnachtingen
  • 3x Ontbijt
  • 3x Lunch
  • 2x Diner

  Prijs: € 395 p.p op basis van 2 personen in een 2-persoonshut op de Suydersee.
  Prijs: voor een 1-persoonskamer alleengebruik € 595 p.p.

  Prijzen zijn op basis van volpension inclusief koffie en thee, maar exclusief drankjes!
  De prijs van dit 4-daagse Oud en Nieuw arrangement op een zeilklipper is alleen mogelijk met aankomst op 29 december 2022.

Beleef Oud en Nieuw aan boord van de luxueuze tweemastklipper 'Suydersee'

Alweer een aantal jaren organiseren wij met Oud en Nieuw unieke en altijd gezellige winter-zeilreizen met de traditionele zeilschepen ‘Suydersee’ en ‘Alida’.
De ervaringen van de voorgaande reizen waren altijd erg positief, de bijzondere sfeer van het winter-zeilen voegt een extra dimensie toe.

Wees avontuurlijk, doe eens wat anders en beleef een unieke Oud & Nieuw!

Een voorbeeld van de Oud en Nieuw reis:

  Oud & Nieuw reis; een voorbeeld.

  Op donderdag 29 december rond 20.00 uur wordt u hartelijk ontvangen door de bemanning aan boord van de luxueuze tweemastklipper Suydersee.

  Na het welkomstwoord van de schipper is er gelegenheid om kennis te maken met de andere gasten in het gezellige dagverblijf van dit historische zeilschip. De volgende morgen, na een uitgebreid ontbijt, varen we rond 10.00 uit voor een enerverende zeiltocht naar het rustieke Vlieland.

  Samen de zeilen hijsen, genieten van wind en water op dit unieke natuurgebied dat de status van werelderfgoed heeft. De frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. De laag-staande winterzon geeft het landschap volle kleuren, en op het verlaten water proef je het avontuur. Rond 15.00 uur wordt afgemeerd in de haven van Vlieland en is er nog voldoende tijd voor een strandwandeling of een bezoek aan het dorp Oost-Vlieland.

  De volgende dag een korte zeiltocht naar Terschelling waar het een drukte van belang is. We maken ons op voor een heerlijk avondje waarbij onze bevlogen scheepskok een veel-gangen menu uit zijn koksbuis schudt, een avondvullend programma. Net op tijd voor het de spectaculaire lichtkogels van de schepen gaan we het dek op en toasten met z’n allen op het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van West-Terschelling maar ook aan boord blijft het tot in de kleine uurtjes gezellig.

  Op Nieuwjaarsdag, na een heerlijke brunch zetten we weer koers naar Harlingen en wordt nog een keer alles uit de kast gehaald om er een mooie zeildag van te maken.

  Wij kijken er naar uit om u aan boord van de ‘Suydersee’ te mogen ontvangen. Na een paar dagen heerlijk uitwaaien op de Waddenzee gaat u met een frisse kop en een goed gevoel het nieuwe jaar in.

De Alida en de Suydersee

De tweemastklipper Suydersee beschikt over een luxe accommodatie. Het sfeervolle zitgedeelte van het schip beschikt over een gezellige bar en een gesloten kombuis. De 9 tweepersoons- en 4 vier-persoonshutten zijn ruim van opzet.

De Alida is een snelle platbodem van 32 meter lang met een accommodatie voor 24 gasten, verdeeld over 12 gerieflijke 2 persoons hutten. Er is een sfeervol benedendek waar u heerlijk kunt vertoeven.

Compleet verzorgde Oud & Nieuw reis

Onze individuele tochten zijn compleet verzorgd en volpension. Onze bevlogen scheepskok staat er garant voor dat het u aan niets ontbreekt.

8.7 | 6 reviews

Reviews van gasten

Rolande

8

Alles was prima geregeld!

Ad Matla

9

Optimaal weer, fantastische kokkin Mieke en een zeer gedreven en kundige schipper/eigenaar Remco. Fenomenaal schip de tweemaster - klipper Suydersee. Prima accomodaties ruime salon, allemaal schitterend afgewerkt. Heerlijke tijd aan boord gehad. Veel gezien op Vlieland en Terschelling. Een magistraal vuurwerk zelfs de kustlijn vaste wal was zichtbaar. Wij hebben genoten. Zeker een aanrader.

p. Ruitenbeek

8

Het was fantastisch, een enorme belevenis. En ook het eten was erg goed verzorgd. We kwamen niets te kort. Een weekend om niet snel te vergeten!

Anoniem

9

Alles was van begin tot eind super geregeld👍👍👍

jan goedertier

9

Fantastische ervaring, leuke groep, goede bekwame schipper; alleen voor wie meer wil meehelpen met het zeilen of varen zou ik een kleinere platbodem aanraden

wim de groot

9

Geweldige ervaring. Aankomst lastig. Schip bijna niet te vinden, dat kan wat duidelijker. Terug hadden we een zeer afgelegen ligplaats. Ver van parkeerplaatsen en niet bereikbaar voor auto. Verder alles fantastisch! Betere info over verwachting t.a.v. medewerking aan boord zou gewenst zijn.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren

Onze partner

Zeilen

Verhuur van traditionele zeilschepen in Friesland voor groepen tot 150 personen met de schepen; Suydersee, Alida en Swaentsje.

Schipper/eigenaar Remco Visser, die in 1990 van zijn hobby zijn beroep maakte, kent het vaargebied als geen ander en maakt optimaal gebruik van de snelheid en de geringe diepgang van zijn schip.

Friese Snik Swaentsje

Dit seizoen gaan we met de Friese Snik Swaentsje (1913) een nieuw vaargebied ontdekken.
Vanaf 5-sterren groepsaccomodatie ‘De Turfhoeke’ bij Gorredijk wordt er een prachtige tocht gemaakt over dit historische vaarwater dat al in de 16-de eeuw is ontstaan.
Met schepen als de Friese Snikke werd de turf uit de veengebieden opgehaald en naar bestemmingen over heel het land vervoerd. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt tbv. de recreatievaart.

Vaargebied Alida

Waddenzee, IJsselmeer, Friese Meren.

De van oudsher belangrijke zeilgebieden van Nederland zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese meren. De sfeervolle combinatie van ruimte en rust, natuur en cultuur biedt talloze mogelijkheden voor een avontuurlijke bestemming. Het IJsselmeer is bovenal een ideaal zeilgebied.Ook liefhebbers van de rijke historische havenplaatsen uit de Gouden Eeuw en oude vissersplaatsjes komen hier volop aan hun trekken.

Vaargebied Suydersee

Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe.

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.